Kjære prester og menigheter i hele Norge (send videre til katekeseledere, menighetsrådet o.a.)

Om kort tid (allerede lørdag 26. august) arrangerer Kateketisk senter sitt årlige seminar for kateketer, der man vil få mye informasjon og inspirasjon. Temaet i år er «Hva er god katekese?», og vi har fått med oss den veldig inspirerende Ulrika Erlandsson som er leder for Katolska Pedagogiska Nämden (Kateketisk senters ekvivalent i Sverige). Les mer om seminaret på vårt (oppdaterte) nettsted https://katekese.no/ – det er fortsatt mulig å melde seg på.

Nytt fra vårt kontor er det at Terese Ranek (les om henne her: https://www.katolsk.no/biografier/innenriks/tranek) har begynt som Teamleder, og vil avlaste meg på mange områder, selv om jeg fortsetter som avdelingsleder for Kateketisk senter.

Nå i august kommer vi med et helt nytt undervisningsmateriale for barn/ungdommer i 4. til 7. klasse. Materialet bygger på boken YOUCAT for Kids – Katolsk katekisme for barn og foreldre, og man kan lese mer om boken og opplegget her: https://blilys.no/katekese/youcat-for-kids-4-7-klasse/ Fra slutten av august vil det være mulig å bestille denne boken fra St Olav bokhandel (https://stolavbok.no/).

I mai måned utga vi boken DOCAT – Hvordan skal vi leve? Boken er en engasjerende fremstilling av katolsk sosiallære og passer godt for eldre ungdommer, unge voksne og voksne. Les mer om boken her: https://www.katolsk.no/nyheter/2023/06/docat-fra-tro-til-handing Boken kan kjøpes fra St Olav bokhandel.

Etter påske i år begynte vi å besøke kateketene i menigheter i Oslo og omegn, og vi har allerede gjennomført flere inspirerende samlinger. Om ikke lenge vil menigheter også litt lengre borte fra Oslo kontaktes for besøk.

Kontakt gjerne oss på Kateketisk senter med forslag, ris eller ros.

Mvh
p. Oddvar Moi